vrijdag 12 maart 2010

Sponsoractie Hendrik Boogaardschool - Brieven

Op de Hendrik Boogaardschool in Hellevoetsluis zijn we inmiddels begonnen met een sponsoractie. Door middel van een braderie waar kinderen hun zelfgemaakte werkjes kunnen verkopen aan ouders, opa's en oma's enz., willen wij zoveel mogelijk geld ophalen voor Brazilië. Om de ouders en de leerkrachten hierover in te lichten, hebben we verschillende brieven opgesteld. Deze zijn hieronder te vinden:

De brief voor de ouders, uiteindelijk geplaatst in de nieuwsbrief:

Beste ouders/verzorgers,

Wij zijn twee studenten van Pabo Thomas More. In september gaan wij voor drie maanden naar Brazilië. Daar zullen we een school bezoeken. De scholen in Brazilië hebben weinig tot geen materiaal tot hun beschikking om hun lessen te ondersteunen. Op dit gebied willen wij de school gaan helpen. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van computers en het geven van computerlessen. Daarnaast zijn er ook boeken, schriften, pennen en dergelijke nodig om het onderwijs te kunnen verbeteren. Om deze materialen aan te kunnen schaffen is natuurlijk geld nodig. Om het geld te verzamelen zal een project georganiseerd worden op de Hendrik Boogaardschool. Tijdens dit project zullen de kinderen van alles leren over Brazilië en zullen zij proberen zo veel mogelijk geld op te halen. Het geld dat ingezameld wordt, zal gebruikt worden voor de aanschaf van materialen voor de school in Brazilië. Wij hopen natuurlijk op een mooi bedrag waarmee wij de school goed kunnen helpen.

Met vriendelijke groeten,

Joëlle van der Zee en Daniëlle van der Meule
Studenten van Pabo Thomas More















De brief voor de docenten, opgehangen in de lerarenkamer:

Beste docenten van de Hendrik Boogaardschool,

Wij zijn twee studenten van Pabo Thomas More. In september gaan wij voor drie maanden naar Brazilië. Daar zullen we een school bezoeken. De scholen in Brazilië hebben weinig tot geen materiaal tot hun beschikking om hun lessen te ondersteunen. Op dit gebied willen wij de school gaan helpen. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan het aanschaffen van computers en het geven van computerlessen. Daarnaast zijn er ook boeken, schriften, pennen en dergelijke nodig om het onderwijs te kunnen verbeteren. Om deze materialen aan te kunnen schaffen is natuurlijk geld nodig. Wij willen jullie graag vragen ons te helpen bij het verzamelen van dit geld. Hiervoor zal een project georganiseerd worden op de Hendrik Boogaardschool. Het geld dat hiermee ingezameld wordt, zal gebruikt worden voor de aanschaf van materialen voor de school in Brazilië. Wij hopen natuurlijk op een mooi bedrag waarmee wij de school goed kunnen helpen.

Met vriendelijke groeten,

Joëlle van der Zee en Daniëlle van der Meule
Studenten van Pabo Thomas More

Geen opmerkingen:

Een reactie posten